Kako do poslovno praktičnih veština za XXI vek?

nec

  • Start: 19. septembra 2017. 18:00
  • End: 19. septembra 2017. 20:30

Bulevar despota Stefana, Novi Sad, Vojvodina, Srbija

Prva obuka kojom želimo da informišemo i obrazujemo mlade u vezi razvoja i primene praktičnih (profesionalnih) veština koje su neophodne u 21 veku kako bi došli do posla kojeg želite i volite da radite.

Ciljevi obuka i radionica trebaju da ispune potrebe (proaktivnih) mladih jer pored ličnog i profesionalnog razvoja, učesnici će steći primenjivo znanje i tkz. meke veštine: kreativno razmišljanje i kreativno rešavanje problema, upravljanje sobom i lična organizovanost, planiranje, spremnost da se preuzme odgovornost, timski rad i dr.

Bavićemo se temama poput društvenih inovacija, društvenog (socijalnog) preduzetništva, razvoja ideja koje mogu pomoći mladima i lokalnoj zajednici, razvijanju socijalnih veština (komunikacija, saradnja, prezentovanje, javni nastup i sl.), kao i pisanju primenjivog poslovnog plana, održivog poslovnog modela i dr.

Cijevi treninga i radionica:
* Razumevanje značaja proaktivnog pristupa u životu i radu putem pokretanja društveno odgovornog (preduzetničkog) poduhvata kao i preuzimanja rizika i odgovornosti.
* Razvijanje preduzetničkog duha
* Sticanje osnovnih znanja o tome kako pokrenuti posao koji vas ispunjava.
* Primena kreativnog pristupa rešavanja problema kako bi učesnici došli do ideja (poslovnog plana i održivog poslovnog modela) koje bi dovele do (samo)zapošljavanja mladih u sektorima usluga, turizma, informacionih tehnologija, zaštite životne sredine i dr.
* Sticanje praktičnog znanja, razvoj ličnih i profesionalnih veština iz oblasti društvenih inovacija, upravljanja projektom i razvijanje društveno odgovornih ideja.
* Promovisanje primera dobre prakse mladih sa razmenom iskustava uspešnih mladih preduzetnika i aktera na polju društvenih inovacija.

Putem radionica i treninga želimo da prenesemo svim mladim (nezaposlenim) licima, studentima, kao i mladim stvaraocima određena praktična znanja i profesionalne veštine koje će im pomoći kako da se (samo)zaposle, kao i da kreativno reše određeni problem u svom lokalnom okruženju putem procesa implementacije ideje za pokretanje inovativnog preduzeća, udruženja za mlade, zadruge i sl.

Projekat je finansiran od strane Gradske uprave za sport i omladinu, kancelarija za mlade Grada Novog Sada, kojim se ostvaruju ciljevi i mere definisane Lokalnim akcionim planom politike za mlade Grada Novog Sada za 2017. godinu.