projekti

Zelena tačka

Jedan od osnivaca EEK „ZELENA TAČKA“ funkcioniše po principu ekološko edukativnog inkubatora, koji je otvoren za sve pojedince i pojedinke, kao i za organizacije, koje zele da rade na ostvarivanje sledecih ciljeva:
osamostaljivanje mladih i obrazovanih ljudi u skladu sa ekološkim principima, kreiranje predloga mera za unapređenje kvaliteta života, razmena iskustava i saradnja sa stručnim organima i organizacijama, srodnim udruženjima, institutima, fakultetima i preduzećima u zemlji i inostranstvu, projektovanje edukativnih filmova i organizovanje izložbi, organizovanje seminara, simpozijuma, specijalizovanih radionica i sl., iz svih oblasti koje utiču na kvalitet života, organizovanje poseta, u zemlji i inostranstvu, sajmova, izložbi, seminara, simpozijuma i sl. iz oblasti zaštite životne sredine, na neprofitabilnoj osnovi za Članove Udruženja.

Promovišemo i zalažemo se za sticanje i nadogradnju obrazovanja,
osvešćavanje, alarmiranje i obučavanja okoline o stečenim saznanjima, razmenjivanje znanja, iskustva, ideja, potreba i želja,
zalaganje za održivim razvojem, izgradnju samoodrziveodržive zajednice.

Naša MISIJA je da ujedinimo znanja, sredstva i veštine pojedinaca i organizacija, koji hoće da rade na ekološkim temama, kako bismo zastupali ideje i programe koji će poboljšati kvalitet životne sredine. Ujedno sami članovi stiču praksu iz različitih sfera ekologije i zaštite životne sredine, stupaju u saradnju, proširuju krug prijateljstva, stiču širi pogled na svet i što je najvažnije kroz radionice, znanje, iskustvo, i praksu osamostaljuju se.

VIZIJA Ekolosko edukativnog kluba ZELENA TAČKA je obučavanje, jačanje i osposobljavanje, kako bismo svi zajedno stvorili osvešćeno društvo koje će funkcionisati po principima održivog razvoja. Želja nam je da unapredimo kako nas same tako i one oko sebe.