projekti

Škola društveno omladinskog preduzetništva

 

Škola društveno omladinskog preduzetništva, pruža podršku mladima da pokrenu posao kojim žele da se bave, spoznaju kako da reše određeni problem, kreiraju pozitivni društveni uticaj i da stvore određenu vrednost 🤗

Škola društveno omladinskog preduzetništva pruža know-how i mentorske usluge za: 
👉 Započinjanje i razvoj kreativnog poduhvata/projekta/ideje
👉 Razvijanje društveno odgovornog preduzetništva prateći koncept (samo)održivog razvoja

Škola povezuje i umrežava mlade, udruženja građana, preduzetnike, freelancere, potencijalne donatore, investitore i dr.

U školi se bavimo razvijanjem kreativnog (stvaralačkog) pojedinca,  njegovog ličnog i profesionalnog razvoja kao i umrežavanjem mladih i kreativnih ljudi.

Učesnici programa učestvuju u stvaranju kreativnih i inovativnih ideja/događaja/usluga koje su sposobne rešavati probleme na konstruktivan i samoodrživ način.

Izradili smo i online platformu sa besplatnim kursom.

Društveno preduzetništvo predstavlja otkrivanje (inovaciju), korišćenje mogućnosti i stvaranje profita, kako bi se omogućila održivost projekta, odnosno organizacije. Tokom kursa upoznaćemo vas sa raznim uspešnim primerima društvenog i omladinskog preduzetništva i voditi vas kroz proces uspostavljanja preduzeća/udruženja/zadruge i dr. čiji ja misija i cilj rešavanje društvenih problema i problema (lokalne) zajednice.

Projekat Škola društveno omladinskog preduzetništva, sprovodi Novosadski edukativni centar, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, sa ciljem realizacije programa društveno omladinskog preduzetništva i poboljšanja uslova za zapošljavanje mladih kao i razvijanje društveno odgovornih ideja koje doprinose rešavanju problema lokalnih zajednica i (samo)zapošljavanju mladih.Takođe, cilj projekta je i predstavljanje mogućnosti i podsticaja (pokretanja), finansiranja kao i vođenja društveno odgovornih preduzetničkih poduhvata.Podelite poziv, prijavite se i dođite da stvaramo pozitivne promene u društvu