projekti

Omladinsko i žensko preduzetništvo – od ideje do pokretanja održivog posla

U saradnji sa našim partnerima iz Novosadska Ženska Inicijativa organizujemo seriju događaja i radionica, kojim bismo prisutnima omogućili međusobno upoznavanje i povezivanje, sa ciljem stvaranja održive zajednice, ostvarivanja novih saradnji i unapređenja postojećeg poslovanja.

Sa obzirom na nepredviđene situacije u kojima se (mladi) preduzetnici/ce mogu naći nakon što se odluče da kreiraju i vode sopstveni posao u Srbiji, verujemo da bi bilo vredno da se čuju iskustva i drugih preduzetnika koji su se nalazili u sličnoj situaciji, kao i da odgovorimo na sva pitanja učesnika.

Cilj događaja je da stvorimo bolje uslove i za sve one koji tek treba da naprave prvi preduzetnički korak, kao i širenje mreže preduzetnika.

Događaj „Niste sami, povežimo se“ realizujemo sa idejom da se mladim preduzetnicama i preduzetnicima, predstave primeri dobre prakse.

Radionice Pokreni svoj preduzetnički duh:  za sve one koji imaju hobi koji bi želeli da pretvore u preduzetnički poduhvat? Za sve one koji ne znaju odakle da počnu i šta im je sve za to potrebno?

Ove radionice su namenjene kako bi učesnici dobili odgovore na ova i mnoga druga pitanja od nekog ko je prošao sve to (prepreke, padove i uspone), vodi uspešno svoj posao i pruža mentorsku podršku početnicima u poslovanju.

Plan i program radionica (treninga) koje traju 4 nedelja:

👍 Zašto i Kako pokrenuti posao koji želim?
👉 Poslovni model CANVAS (Poslovni model je način na koji rešavate problem ciljne grupe, kreirate i isporučujete vrednost i ostvarujete prihode. On treba da vam pomogne u traženju odgovora na osnovno pitanje – odakle dolazi novac)
👉 Izrada strategijskog MARKETING plana (Kako da efikasno promovišete svoj rad/proizvod i uslugu)
💭 Kako da znamo kada počinje PRODAJA i gde se nalazimo u procesu prodaje

Želimo da motivišemo mlade i žene koji imaju hobi i ostvaruju određeni prihod, da ostvare pravo na neku od subvencija i pokrenu samostalan posao uz mentorsku podršku preduzetnika iz realnog sektora.